Gorgonzolapizza med fikon och nötter

Du behöver 1/6 färdigjäst pizzadeg 3/4 dl färdiglagad tomatsås 50 g riven Västerbottensost 50 g gorgonzolaost 1 färskt fikon, klyftat eller 2 torkade fikon i...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1/6 färdigjäst pizzadeg
  • 3/4 dl färdiglagad tomatsås
  • 50 g riven Västerbottensost
  • 50 g gorgonzolaost
  • 1 färskt fikon, klyftat eller
  • 2 torkade fikon i strimlor
  • 6 hasselnötter, grovhackade

Gör så här

Kavla ut degen till en rund platta på cirka 20 centimeter i diameter. Bred ut tomatsås och strö över Västerbottensosten. Grädda cirka 8 minuter i 225 graders ugnsvärme. Fördela gorgonzolan, fikonklyftorna och hasselnötterna. Servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top