Du behöver

  • 150 g smör rumsvarmt + 100 gram till äppelstekning
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk strösocker + 1 dl till fyllningen
  • 500 g äpplen skurna i mindre bitar
  • 2 dl calvados äppelbrännvin

Tillbehör

vaniljvisp eller vaniljsås

Gör så här

1
Gör en deg av smör, mjöl och sockersorter. Låt vila kallt en stund.

2
Stek äppelbitarna i smör tillsammans med sockret. Tillsätt calvadosen och låt koka ihop med äppelbitarna.

3
Klä en pajform (24 centimeter i diameter) med degen. Förgrädda i 175 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Fyll med äppelbitarna och grädda i 225 grader cirka 10 minuter eller till gyllenbrun yta. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.


Kommentar:
Tid cirka 1 timme