Citrusmarmelad av säsongens frukter

Du behöver 300 g citroner 300 g apelsiner 200 g mandariner 200 g lime 5 dl vatten 1 kg syltsocker (ev 1/2 dl whisky) Gör...


0 portioner

Du behöver

  • 300 g citroner
  • 300 g apelsiner
  • 200 g mandariner
  • 200 g lime
  • 5 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • (ev 1/2 dl whisky)

Gör så här

1
Skölj frukten väl och skala den. Skär bort vita hinnor (de ger besk smak) och skär både skal och fruktkött i små bitar. Koka skal, fruktkött (ta med fruktsaft som runnit ut) och vatten under lock i 15 minuter.

2
Tillsätt syltsocker och koka ett par minuter.

3
Dra kastrullen av plattan och skumma väl. Rör ner whiskyn om så önskas. Häll upp på varma glasburkar och skruva på locken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top