Kalvrulader Tonnati med gräddsky

Du behöver ca 300 g kalvstek (4 stora tunna skivor) salt, vitpeppar 2 burkar (à 200 g) tonfisk i vatten 1 burk (50 g) sardeller...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 300 g kalvstek
  • (4 stora tunna skivor)
  • salt, vitpeppar
  • 2 burkar (à 200 g) tonfisk i vatten
  • 1 burk (50 g) sardeller med kapris
  • 150 g kesella
  • rivet skal av 1 citron
  • tandpetare
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl (sött) starkvin (sherry eller portvin)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk kinasoja
  • Speltsallad:
  • 3 dl hela spelt-/dinkelkorn
  • 12–16 körsbärstomater
  • 1 tsk olivolja
  • ca 150 g babyspenat, sköljd
  • det rivna skalet av en citron
  • flingsalt, svartpeppar

Gör så här

1
Rulader: Banka ut skivorna lätt med knuten näve på skärbräda. Salta och peppra på bägge sidor.

2
Låt tonfisken rinna av, mosa med gaffel i bunke. Finhacka sardeller och kapris. Blanda hacket med tonfisk, kesella och citron. Fördela på köttskivorna, bred ut och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

3

4
Bryn ruladerna i smör och oliv­olja runt om till fin färg några minuter i het panna. Tillsätt vin, grädde och soja, lägg på lock och sänk till knapp medelvärme. Låt ruladerna puttra i gräddskyn cirka 7 minuter, tills de är genomfärdiga.

5

6
Speltsallad: Koka speltkornen enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av. Halvera tomaterna och fräs dem ett par minuter i olivoljan i riktigt het stekpanna, salta och peppra. Vänd samman tomaterna med spenat, citronskal, salt, svartpeppar och spelt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top