Du behöver
- 2 dl vatten
- 1 msk fiskfond konc
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk majsenaredning
- salt och peppar
- 0.5 st huvud savoykål eller kinakål, strimlat
- smör
- 600 g fiskfilé i bitar, av t ex sej eller miljömärkt torsk
- riven pepparrot
Gör så här
1
1 Koka ihop vatten, fond och gräddprodukter i 3–4 minuter. Red av med majsenaredning, krydda med salt och peppar.
2
2 Mjukfräs kålen i smör, salta och peppra.
3
3 Koka fiskbitarna, saltade, på full effekt i mikron i 3 minuter. Ha lite vatten på tallriken eller fatet. Servera med sås, kål, pepparrot och kokt potatis.
Näringsvärde
Kcal 468
Fett 21 g
Kolhydrater 34 g
Fibrer 4 g