Du behöver
- 1 kg benfri fläskkarré
- Marinad:
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk fisksås
- 1 tsk strösocker
- 1 krm vitpeppar
- 2 tsk olja, gärna sesamolja
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 msk sesamfrön
- Dipsås:
- 2 chilifrukter, finhackade
- 1 dl hackad koriander eller mynta
- 2 msk fisksås
- 2 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- Tillbehör:
- 300 g torra risnudlar, tillagade
- 1 stor, rå morot, skuren i tunna skivor på snedden
- 100 g böngroddar
- 1/2 dl grovt hackade jordnötter
Gör så här
1
Skär karrén i grova tärningar. Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt stå kallt cirka 30 minuter.
2
Blanda ingredienserna till dipsåsen med 1–2 matskedar vatten. Grilla köttet som eventuellt fördelas på spett. Servera med alla tillbehör.