Marinerad karré serverad med dipsås och tillbehör

Du behöver 1 kg benfri fläskkarré Marinad: 2 schalottenlökar, finhackade 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 msk fisksås 1 tsk strösocker 1 krm vitpeppar 2 tsk olja,...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • Marinad:
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk olja, gärna sesamolja
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 msk sesamfrön
  • Dipsås:
  • 2 chilifrukter, finhackade
  • 1 dl hackad koriander eller mynta
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • Tillbehör:
  • 300 g torra risnudlar, tillagade
  • 1 stor, rå morot, skuren i tunna skivor på snedden
  • 100 g böngroddar
  • 1/2 dl grovt hackade jordnötter

Gör så här

1
Skär karrén i grova tärningar. Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Låt stå kallt cirka 30 minuter.

2
Blanda ingredienserna till dipsåsen med 1–2 matskedar vatten. Grilla köttet som eventuellt fördelas på spett. Servera med alla tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top