Pestomusslor i ugn

Du behöver 1 kg ätfärdiga tinade (greenshell)musslor i halvskal 1 burk, ca 100 g pesto genovese 2–3 skivor dagsgammalt vitt bröd hackad basilika Gör så...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg ätfärdiga tinade (greenshell)musslor i halvskal
  • 1 burk, ca 100 g pesto genovese
  • 2–3 skivor dagsgammalt vitt bröd
  • hackad basilika

Gör så här

1
Värm ugnsgrillen till 250 grader.

2
Lägg musslorna åtskilda i ugnspanna. Fördela pesto på dem. Kantskär och smula eller mixa brödet, strö det på peston. Grilla 5–7 minuter mitt i ugnen. Låt svalna ett par minuter och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top