Potatispuré med gräddfil

Du behöver 1 kg mandelpotatis eller King Edward 3 msk smör 1 dl varm mjölk 2–3 dl gräddfil salt och vitpeppar 1/2 dl fint skuren...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg mandelpotatis eller King Edward
  • 3 msk smör
  • 1 dl varm mjölk
  • 2–3 dl gräddfil
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 dl fint skuren gräslök

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk.

2
Slå bort vattnet och ånga av potatisen ordentligt.

3
Tryck potatisen genom en potatis­press, rör i smör och varm mjölk. Vispa i gräddfil till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.

4
Toppa med en klick gräddfil och gräslöken.


Kommentar:
Markus Aujalay Årets Kock 2004 skapar nytt och spännande med potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top