Smörkokt potatis med sikrom

Du behöver 400 g smör 16 st potatis små, gärna folva, skrubbade 100 g sikrom 1 st rödlök liten, skuren i tunna bitar 0.5 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g smör
  • 16 st potatis små, gärna folva, skrubbade
  • 100 g sikrom
  • 1 st rödlök liten, skuren i tunna bitar
  • 0.5 dl gräddfil
  • gräslök

Gör så här

Smält smöret. Skär av toppen och botten på potatisen. Koka den i smöret i cirka 45 minuter på låg temperatur, ta upp och låt svalna på papper så den rinner av. Sila av smöret, det kan du använda till något annat. Garnera potatisen med sikrom, en rödlöksbåt och lite gräddfil. Strö över gräslök.


Kommentar:
Andreas Hedlund Årets Kock 2002 lagar nytt och spännande med potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top