Du behöver
- 1 1/2 dl hela dinkelkorn
- 400 g haricots verts
- 500 g kycklingbröstfilé
- salt, svartpeppar
- 8–16 salviablad
- 8 skivor lufttorkad eller rökt skinka
- tandpetare
- 1/2 msk (oliv)olja, 1 msk smör
- 2 dl marsala- eller rödvin
Gör så här
1
1 Koka kornen enligt anvisning på förpackningen. Lägg bönorna i kokande saltat vatten. Låt koka cirka 3 minuter.
2
2 Klyv varje filé till 2 tunna skivor. Salta och peppra, fördela salviablad på ena ytan. Täck med skinka, fäst med tandpetare.
3
3 Hetta upp oljan till medelvärme, lägg i smör, låt fräsa. När det tystnat ska kycklingen i, med skinksidan nedåt. Stek fyra minuter, vänd och stek fyra minuter till. Häll på vin, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt puttra ytterligare fem minuter.
Näringsvärde
Kcal 586
Fett 19 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 14 g