Kycklingsaltimbocca med dinkel och bönor

Du behöver 1 1/2 dl hela dinkelkorn 400 g haricots verts 500 g kycklingbröstfilé salt, svartpeppar 8–16 salviablad 8 skivor lufttorkad eller rökt skinka tandpetare...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl hela dinkelkorn
  • 400 g haricots verts
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • salt, svartpeppar
  • 8–16 salviablad
  • 8 skivor lufttorkad eller rökt skinka
  • tandpetare
  • 1/2 msk (oliv)olja, 1 msk smör
  • 2 dl marsala- eller rödvin

Gör så här

1
1 Koka kornen enligt anvisning på förpackningen. Lägg bönorna i kokande saltat vatten. Låt koka cirka 3 minuter.

2
2 Klyv varje filé till 2 tunna skivor. Salta och peppra, fördela salviablad på ena ytan. Täck med skinka, fäst med tandpetare.

3
3 Hetta upp oljan till medelvärme, lägg i smör, låt fräsa. När det tystnat ska kycklingen i, med skinksidan nedåt. Stek fyra minuter, vänd och stek fyra minuter till. Häll på vin, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt puttra ytterligare fem minuter.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 586
Fett 19 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top