Spagetti med fläsk Bucatini all’ amatriciana

Du behöver 150 g stekfläsk rimmat, eller guanciale (ett slags italienskt bacon) 0.5 msk olivolja extra vergine 1 st burk cocktailtomater 0.5 st peperoncino (italiensk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g stekfläsk rimmat, eller guanciale (ett slags italienskt bacon)
  • 0.5 msk olivolja extra vergine
  • 1 st burk cocktailtomater
  • 0.5 st peperoncino (italiensk chili)
  • havssalt
  • 400 g bucatini (tjock spagettisort), eller vanlig spagetti
  • 2 dl pecorinoost riven

Gör så här

1
Sätt på pastavatten så att det har kokat upp när fläsket är klart.

2
Skär fläsket i tärningar. Stek dem väl i oljan i panna på drygt medelvarm platta tills de är gyllene. Ta upp dem och håll dem varma.

3
Häll tomaterna med sitt spad i stekpannan med fläskflottet och koka tills oljan blandat sig med tomatspadet. Låt peperoncinon koka med om det önskas het smak. Rör då och då. Lägg tillbaka hälften av fläsket i såsen och smaka av med salt om så behövs.

4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av och blanda ner spagettin i såsen. Skeda i lite av kokvattnet från pastan om såsen känns för tjock.

5
Riv pecorinoost över och strö på resten av fläsktärningarna. Servera omedelbart.


Kommentar:
Tips! Guanciale är ett torkat, orökt italienskt fläsk, ofta gjort på kindkött, som är saltat och inbankat med grovmald svartpeppar. Man kan köpa det i vissa italienska delikatessbutiker. Får man inte tag på guanciale går det bra att använda vanligt, rimmat stekfläsk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top