Du behöver
- 150 g stekfläsk rimmat, eller guanciale (ett slags italienskt bacon)
- 0.5 msk olivolja extra vergine
- 1 st burk cocktailtomater
- 0.5 st peperoncino (italiensk chili)
- havssalt
- 400 g bucatini (tjock spagettisort), eller vanlig spagetti
- 2 dl pecorinoost riven
Gör så här
1
Sätt på pastavatten så att det har kokat upp när fläsket är klart.
2
Skär fläsket i tärningar. Stek dem väl i oljan i panna på drygt medelvarm platta tills de är gyllene. Ta upp dem och håll dem varma.
3
Häll tomaterna med sitt spad i stekpannan med fläskflottet och koka tills oljan blandat sig med tomatspadet. Låt peperoncinon koka med om det önskas het smak. Rör då och då. Lägg tillbaka hälften av fläsket i såsen och smaka av med salt om så behövs.
4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av och blanda ner spagettin i såsen. Skeda i lite av kokvattnet från pastan om såsen känns för tjock.
5
Riv pecorinoost över och strö på resten av fläsktärningarna. Servera omedelbart.
Tips! Guanciale är ett torkat, orökt italienskt fläsk, ofta gjort på kindkött, som är saltat och inbankat med grovmald svartpeppar. Man kan köpa det i vissa italienska delikatessbutiker. Får man inte tag på guanciale går det bra att använda vanligt, rimmat stekfläsk.