Du behöver
- 200 g abborrfiléer (helst ryggfiléer, de går lättare att skära)
- 4 msk olivolja
- 1 msk schalottenlöksvinäger (eller annan god, vit vinäger)
- 1 krm szechuanpeppar
- 1/2 lime
- flingsalt och svartpeppar
- hyvlad parmesan
- Till servering:
- dill och salladsblad
Gör så här
1
Frys fisken i 2 dygn. Låt den fortfarande vara lättfryst när du börjar.
2
Blanda olivolja, vinäger, szechuanpeppar, rivet skal och saft från limen till en marinad. Låt stå en stund.
3
Skiva under tiden abborren i tunna skivor. Lättast är när den fortfarande är lite lättfryst. Lägg skivorna i fina flak portionsvis, direkt på tallrikar. Pensla marinaden över carpaccion. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Hyvla över parmesan.
4
Servera med dill och späda blad av mangold och rucola.
Tid 2 dygns frystid + 45 minuter.