Alberts carpaccio på tunnskivade abborrfiléer

Du behöver 200 g abborrfiléer (helst ryggfiléer, de går lättare att skära) 4 msk olivolja 1 msk schalottenlöksvinäger (eller annan god, vit vinäger) 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g abborrfiléer (helst ryggfiléer, de går lättare att skära)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk schalottenlöksvinäger (eller annan god, vit vinäger)
  • 1 krm szechuanpeppar
  • 1/2 lime
  • flingsalt och svartpeppar
  • hyvlad parmesan
  • Till servering:
  • dill och salladsblad

Gör så här

1
Frys fisken i 2 dygn. Låt den fortfarande vara lättfryst när du börjar.

2
Blanda olivolja, vinäger, szechuanpeppar, rivet skal och saft från limen till en marinad. Låt stå en stund.

3
Skiva under tiden abborren i tunna skivor. Lättast är när den fortfarande är lite lättfryst. Lägg skivorna i fina flak portionsvis, direkt på tallrikar. Pensla marinaden över carpaccion. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Hyvla över parmesan.

4
Servera med dill och späda blad av mangold och rucola.


Kommentar:
Tid 2 dygns frystid + 45 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top