Du behöver

  • 300 g färsk laxfilé (helst Vänerlax)
  • 1/2 gurka
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 chilifrukt eller 1 krm kajennpeppar
  • 1 pressad lime
  • 1 msk dillsnaps (t ex Läckö Slottsakvavit)
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 msk salt
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Laxen ska ha varit fryst i minst två dygn. Därefter tinas den upp innan du börjar skära upp den. Skär laxen i små tärningar. Skala och kärna ur gurkan. Skär också den i tärningar. Finhacka vitlöksklyftan och chilin.

2

3
Blanda först laxen och gurkan med salt. Låt ligga och dra i saltet i någon minut. Tillsätt sedan limesaften. Rör runt ordentligt i ytterligare cirka en minut. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Servera i koppar, glas eller på skedar.


Kommentar:
Förutom tillagningstiden tillkommer 2 dygns frystid.
Tips! Vill du förbereda den här rätten blandar du alla ingredienser, utom limen som tillsätts sist. Annars blir laxen övermarinerad.