Du behöver
- 500 g fiskkött från lake
- 2 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1 krm vitpeppar
- 4 äggulor
- 4 msk vetemjöl
- 4 dl vispgrädde
- 1 knippe dill
- balsamicosirap
- Sås:
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1/2 finhackad rödlök
- 1 msk löjrom (eller annan rom)
- ev lite finhackad dill
- grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Finfördela fisken i matberedare. Blanda ner kryddor och äggulor. Blanda mjölet med lite grädde till en klumpfri smet innan du blandar ner resten av grädden. Häll ner gräddblandningen i matberedaren och blanda ordentligt. Hacka dillen och tillsätt.
2
Baka patén i en avlång, smord form (1 1/2 liter) i vattenbad längst ner i ugnen i 175 grader i cirka 1 timme. Låt patén kallna innan du skär den i bitar. Lägg upp på fat och ringla på balsamicosirap.
3
Sås: Rör ihop ingredienserna.
4
Servera såsen till patén.