Fläskkotletter med bönratatouille

Du behöver 3 vitlöksklyftor, hackade 1 rödlök, tärnad 1 zucchini, tärnad 2 paprikor, tärnade 2 msk olivolja 2 tsk rosmarin 1 tsk timjan 400 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 rödlök, tärnad
  • 1 zucchini, tärnad
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar (500 g) stora, vita bönor, sköljda
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter à 170 g

Gör så här

1
1 Fräs lök och övriga grönsaker i olivoljan i en stor kastrull eller panna i 3–4 minuter. Tillsätt örtkryddor, tomat och vatten.

2
2 Koka röran i 12–15 minuter. Häll i bönorna, låt det bli varmt och smaka av med salt och peppar. Späd ev men lite vatten.

3
3 Stek kotletterna i smör 4 minuter på varje sida, salta och peppra. Servera med bönratatouillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top