Du behöver
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 rödlök, tärnad
- 1 zucchini, tärnad
- 2 paprikor, tärnade
- 2 msk olivolja
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk timjan
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 2 burkar (500 g) stora, vita bönor, sköljda
- salt och peppar
- 4 fläskkotletter à 170 g
Gör så här
1
1 Fräs lök och övriga grönsaker i olivoljan i en stor kastrull eller panna i 3–4 minuter. Tillsätt örtkryddor, tomat och vatten.
2
2 Koka röran i 12–15 minuter. Häll i bönorna, låt det bli varmt och smaka av med salt och peppar. Späd ev men lite vatten.
3
3 Stek kotletterna i smör 4 minuter på varje sida, salta och peppra. Servera med bönratatouillen.