Havets frukter med tomatsås och pasta

Du behöver 2 st vitlöksklyftor hackade 3 st schalottenlök hackade olja 10 st blåmusslor levande, borstade 10 st hjärtmusslor levande, borstade 80 g bläckfisk skuren...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 st schalottenlök hackade
  • olja
  • 10 st blåmusslor levande, borstade
  • 10 st hjärtmusslor levande, borstade
  • 80 g bläckfisk skuren i 1 cm breda bitar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st förpackning krossade tomater
  • 1 näve bladpersilja grovhackad
  • svartpeppar 5 vrid med kvarnen
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 prt pasta tillagad efter anvisningarna p

Gör så här

1
Fräs löksorterna i olja tillsammans med musslor och bläckfisk. Tillsätt vinet. Rör om och på med lock. Låt puttra cirka 5 minuter eller tills skalen öppnat sig. Ta upp musslor och bläckfisk.

2

3
Töm de krossade tomaterna i fonden. Tillsätt persiljan och

4
smaka av med svartpeppar och salt. Hetta upp och rör ner skal­djuren och bläckfisken.

5
Servera tillsammans med pastan och mer klippt persilja om du har kvar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top