Du behöver
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 3 st schalottenlök hackade
- olja
- 10 st blåmusslor levande, borstade
- 10 st hjärtmusslor levande, borstade
- 80 g bläckfisk skuren i 1 cm breda bitar
- 2 dl vitt vin
- 1 st förpackning krossade tomater
- 1 näve bladpersilja grovhackad
- svartpeppar 5 vrid med kvarnen
- 1 nypa flingsalt
- 1 prt pasta tillagad efter anvisningarna p
Gör så här
1
Fräs löksorterna i olja tillsammans med musslor och bläckfisk. Tillsätt vinet. Rör om och på med lock. Låt puttra cirka 5 minuter eller tills skalen öppnat sig. Ta upp musslor och bläckfisk.
2
3
Töm de krossade tomaterna i fonden. Tillsätt persiljan och
4
smaka av med svartpeppar och salt. Hetta upp och rör ner skaldjuren och bläckfisken.
5
Servera tillsammans med pastan och mer klippt persilja om du har kvar.