Du behöver
- 1/2–1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk honung
- 2 msk soja
- 2 msk hoisinsås
- 150 g ankbröst, snittad i fettet
- smör och/eller olja
- Buljong med nudlar
- 1 1/2 dl buljong från nudelförpackningen eller tärning
- 2 dl vatten
- 1/2 morot, skuren i små bitar
- 1 citrongräs, skivat
- 30 g färsk ingefära i små bitar
- 1/2 gul lök, skuren i mindre bitar
- 2 vårlökar, skivade
- 2 msk soja
- 1 msk sweet chili
- 1 portion snabbnudlar
- Tillbehör:
- 1/2 hårdkokt ägg
- thaibasilikablad
Gör så här
1
Blanda vitlök, honung, soja och hoisinsås i en skål eller plastpåse. Lägg ankbröstet i marinaden och låt stå kallt cirka 1 timme. Bryn köttet och låt det sedan eftersteka i 100 graders ugnsvärme tills ankbröstets innertemperatur är 55 grader. Det tar cirka 15 minuter. Skiva köttet.
2
3
Koka ingredienserna till buljongen utom sweet chilin som sparas som avsmakning när buljongen silas efter cirka 20 minuters kokning. Lägg i nudlarna i buljongen och tillaga dem.
4
Servera nudlar och köttet i buljongen tillsammans med tillbehören.