Marinerat ankbröst serverat med ägg, nudlar och buljong

Du behöver 1/2–1 vitlöksklyfta, hackad 2 msk honung 2 msk soja 2 msk hoisinsås 150 g ankbröst, snittad i fettet smör och/eller olja Buljong med...

Tillagningstid: 90 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1/2–1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 150 g ankbröst, snittad i fettet
  • smör och/eller olja
  • Buljong med nudlar
  • 1 1/2 dl buljong från nudelförpackningen eller tärning
  • 2 dl vatten
  • 1/2 morot, skuren i små bitar
  • 1 citrongräs, skivat
  • 30 g färsk ingefära i små bitar
  • 1/2 gul lök, skuren i mindre bitar
  • 2 vårlökar, skivade
  • 2 msk soja
  • 1 msk sweet chili
  • 1 portion snabbnudlar
  • Tillbehör:
  • 1/2 hårdkokt ägg
  • thaibasilikablad

Gör så här

1
Blanda vitlök, honung, soja och hoisinsås i en skål eller plastpåse. Lägg ankbröstet i marinaden och låt stå kallt cirka 1 timme. Bryn köttet och låt det sedan eftersteka i 100 graders ugnsvärme tills ankbröstets innertemperatur är 55 grader. Det tar cirka 15 minuter. Skiva köttet.

2

3
Koka ingredienserna till buljongen utom sweet chilin som sparas som avsmakning när buljongen silas efter cirka 20 minuters kokning. Lägg i nudlarna i buljongen och tillaga dem.

4
Servera nudlar och köttet i buljongen tillsammans med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top