Småplock med löjrom och rökt sik

Du behöver 6 skiva formfranska 2 msk smör 6 st kokta kalla potatisar små 2 st hårdkokta ägg 1 st löjrom (100 g) 1 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 skiva formfranska
  • 2 msk smör
  • 6 st kokta kalla potatisar små
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 st löjrom (100 g)
  • 1 st salladslök
  • majonnäs
  • 0.5 st varmrökt sik
  • 0.5 st citron
  • dillkvistar blandad sallad

Gör så här

1
Ta ut rundlar, cirka 3 1/2 centimeter i diameter, av brödskivorna. Stek dem till fin färg i smör i stekpanna. Låt kallna.

2
Dela potatisarna i halvor. Skala och skiva äggen. Lägg en äggskiva på varje brödkrutong, toppa med löjrom och garnera med skivad salladslök. Toppa potatishalvorna med en majonnäsklick och små­bitar av sik, noga urbenad. Garnera med citronbitar och färsk dill. Lägg på en bädd av blandad sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top