Aprikoskyckling med lättrisotto

Du behöver 450 g kronfågel kycklinglårfilé alt. Kronfågel kycklingfilé, 450 g 2 msk flytande honung 16 st aprikoshalvor salt och peppar 1 st rosmarinkvist eller...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 450 g kronfågel kycklinglårfilé alt. Kronfågel kycklingfilé, 450 g
  • 2 msk flytande honung
  • 16 st aprikoshalvor
  • salt och peppar
  • 1 st rosmarinkvist eller 2 tsk torkad rosmarin

Lättrisotto:

3 dl avorioris
6 dl grönsaksbuljong 1 tärning
1 dl lätt crème fraiche
0.5 dl persilja finhackad
salt och peppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 225°C Lägg en aprikoshalva i varje kycklinglårfilé och stick igenom ett grillspett av trä. (Används kycklingfiléer dela dem först på längden.)Trä ytterligare en aprikoshalva på spettet och lägg i ugnsfast form. Pensla kycklingen med honung och krydda med rosmarin, salt och peppar. Ställ in i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter. Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen, späd lite i taget med buljongen. Rör ner Crème Fraichen och hackad persilja innan du serverar.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top