Chokladkräm med ägglikör

Du behöver 200 g mörk choklad 1 3/4 dl vispgrädde 2 msk ägglikör, t ex Advocaat 15 äggskal Gör så här 1 Hacka chokladen fint....

Tillagningstid: 15 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 2 msk ägglikör, t ex Advocaat
  • 15 äggskal

Gör så här

1
Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädden, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills den smält och tillsätt ägglikören.

2
Låt stelna i rumstemperatur till nästa dag. Är du otålig kan du ställa in den i kylen i cirka 30 minuter och röra då och då, men passa noga så att den inte blir för hård och kall.

3
Knacka upp toppen på äggen och skala av ett litet hål. Töm ut äggen i en bunke och skölj skalen noggrant med hett vatten och lite diskmedel. Låt torka.

4
Spritsa eller skeda upp chokladkrämen i äggen. Servera gärna till en kopp kaffe.


Kommentar:
Tips! Äggen du tömmer ut ur skalen kan du spara till några goda omeletter eller sockerkakor, men du kan även spritsa krämen i äggkoppar om du inte vill slösa bort äggen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top