Chokladtryffelägg med nougat

Du behöver 150 g mörk choklad 150 g nougat 1 1/2 dl vispgrädde 2 tsk honung 200 g mörk choklad till doppning 25 g vit...

Tillagningstid: 25 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g nougat
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 200 g mörk choklad till doppning
  • 25 g vit choklad till dekor

Gör så här

1
Hacka chokladen ganska fint och nougaten något grövre.

2
Koka upp vispgrädden med honungen, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Rör tills chokladen och nougaten smält helt.

3
Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar, men gärna över natten.

4
Rulla små bitar av tryffelmassan till ägg och låt dem stelna till i kylen en liten stund. Smält den mörka chokladen till doppningen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Doppa ett ägg i taget i den smälta chokladen och lägg på en bricka klädd med smörgåspapper.

5
Smält även den vita chokladen och ringla eller spritsa som dekor. Ställ att stelna i kylen.

6
Förvara pralinerna i kylen, men ta gärna fram dem i rumstemperatur en liten stund innan de ska ätas så smakar de mer.


Kommentar:
Tips! Känns det omständligt att doppa och dekorera pralinerna med smält choklad kan du i stället rulla dem i kakaopulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top