Du behöver
- 150 g mörk choklad
- 150 g nougat
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 2 tsk honung
- 200 g mörk choklad till doppning
- 25 g vit choklad till dekor
Gör så här
1
Hacka chokladen ganska fint och nougaten något grövre.
2
Koka upp vispgrädden med honungen, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Rör tills chokladen och nougaten smält helt.
3
Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar, men gärna över natten.
4
Rulla små bitar av tryffelmassan till ägg och låt dem stelna till i kylen en liten stund. Smält den mörka chokladen till doppningen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Doppa ett ägg i taget i den smälta chokladen och lägg på en bricka klädd med smörgåspapper.
5
Smält även den vita chokladen och ringla eller spritsa som dekor. Ställ att stelna i kylen.
6
Förvara pralinerna i kylen, men ta gärna fram dem i rumstemperatur en liten stund innan de ska ätas så smakar de mer.
Tips! Känns det omständligt att doppa och dekorera pralinerna med smält choklad kan du i stället rulla dem i kakaopulver.