Fannys fantastiska favorit

Du behöver 3-4 Kronfågel kycklingfiléer Salt och peppar 1/2 tub med räkost (ca 200 g) 4 hg räkor med skal (gärna små) 1-2 pressade vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 3-4 Kronfågel kycklingfiléer
  • Salt och peppar
  • 1/2 tub med räkost (ca 200 g)
  • 4 hg räkor med skal (gärna små)
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • Smör till stekning
  • Tandpetare

Gör så här

1
Banka ut kycklingfiléerna så gott det går till tunna plattor. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Bred på räkosten, fördela över dom skalade räkorna och vitlök i ett jämnt lager. Strö över gräslök, dragon och cayennepeppar. Rulla ihop filéerna som en rulltårta och fäst med tandpetare. Bryn dem runt om i smör. Efterstek i ugnen i 200° C i ca 20 minuter eller tills de är färdiga*. Låt rullarna svalna. Skär dem sedan i skivor och servera dem lätt ljumma eller kalla till en sallad. Tips! Rätten går utmärkt att användas som en förrätt för 6-7 personer.

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top