Du behöver
- 3-4 Kronfågel kycklingfiléer
- Salt och peppar
- 1/2 tub med räkost (ca 200 g)
- 4 hg räkor med skal (gärna små)
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 1 nypa cayennepeppar
- 2 msk hackad gräslök
- 1/2 tsk torkad dragon
- Smör till stekning
- Tandpetare
Gör så här
1
Banka ut kycklingfiléerna så gott det går till tunna plattor. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Bred på räkosten, fördela över dom skalade räkorna och vitlök i ett jämnt lager. Strö över gräslök, dragon och cayennepeppar. Rulla ihop filéerna som en rulltårta och fäst med tandpetare. Bryn dem runt om i smör. Efterstek i ugnen i 200° C i ca 20 minuter eller tills de är färdiga*. Låt rullarna svalna. Skär dem sedan i skivor och servera dem lätt ljumma eller kalla till en sallad. Tips! Rätten går utmärkt att användas som en förrätt för 6-7 personer.
2
3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
4
5
Smaklig måltid!