Du behöver
- 1 knappt kg färskpotatis
- 2 msk salt
- 16 rädisor
- 1 tsk (citron)olivolja
- 1–2 nävar mangoldskott
- 1/2 dl cocktailkapris
- Dressing
- 1 msk (citron)olivolja
- 2–3 msk nypressad citronsaft
- 1 msk hett vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- (1/4 tsk strösocker)
- 1 msk finskuren gräslök
Gör så här
1
1. Skrubba potatisen. Koka med
2
2. matskedar salt i vatten som nätt täcker. Slå bort vattnet och låt knölarna svalna innan de halveras. Kyl i öppen plastpåse över natten.
3
2. Ansa bort rädisornas blast och rottrådar, skölj. Halvera dem och vänd runt dem i oljan, så att de blir blanka. Förvara svalt, men ej i kyl, över natt.
4
3. Skölj mangolden försiktigt, rulla in i en handduk och förvara svalt över natt.
5
4. Skaka samman dressingingredienserna i burk med skruvlock, smaka och justera kryddningen. Förvara i rumsvärme över natt.
6
5. Servering Vänd samman potatis, rädisor, mangold och kapris i salladsskål, ställ fram dressingen bredvid.