Färskpotatissallad med gräslökscitronett

Du behöver 1 knappt kg färskpotatis 2 msk salt 16 rädisor 1 tsk (citron)olivolja 1–2 nävar mangoldskott 1/2 dl cocktailkapris Dressing 1 msk (citron)olivolja 2–3...

Tillagningstid: 63 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 knappt kg färskpotatis
  • 2 msk salt
  • 16 rädisor
  • 1 tsk (citron)olivolja
  • 1–2 nävar mangoldskott
  • 1/2 dl cocktailkapris
  • Dressing
  • 1 msk (citron)olivolja
  • 2–3 msk nypressad citronsaft
  • 1 msk hett vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • (1/4 tsk strösocker)
  • 1 msk finskuren gräslök

Gör så här

1
1. Skrubba potatisen. Koka med

2
2. matskedar salt i vatten som nätt täcker. Slå bort vattnet och låt knölarna svalna innan de halveras. Kyl i öppen plastpåse över natten.

3
2. Ansa bort rädisornas blast och rottrådar, skölj. Halvera dem och vänd runt dem i oljan, så att de blir blanka. Förvara svalt, men ej i kyl, över natt.

4
3. Skölj mangolden försiktigt, rulla in i en handduk och förvara svalt över natt.

5
4. Skaka samman dressingingredienserna i burk med skruvlock, smaka och justera kryddningen. Förvara i rumsvärme över natt.

6
5. Servering Vänd samman potatis, rädisor, mangold och kapris i salladsskål, ställ fram dressingen bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top