Du behöver
- 3-4 st Kronfågel Kycklingfiléer
- Salt och peppar
- 1 pkt (140 g) bacon
- 1,5 liter blandad sallad, t ex isberg-, rosé-, maché- och romansallad
- 2 avocado (ev citronsaft)
- 150 g campinjoner
- 2 urkärnade och tunt klyftade päron
- 150-200 g tärnad smakrik ost
- Felix Caesar dressing
- Garnering: ev några klyftade rädisor
Gör så här
1
Krydda kycklingfiléerna väl runt om med salt och peppar. Bryn dem runt om i stekpanna. Lägg in dem i ugnen, 200°C och låt eftersteka i ca 20 min. Kolla att filéerna är färdiga med en sticka. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Skiva kycklingfiléerna då de svalnat något. Strimla och knaperstek baconen och låt rinna av på papper. Riv salladen i lite större bitar och lägg upp på ett serveringsfat. Dela avokadon, ta bort kärnan och skeda avokadon eventuellt med lite citronsaft över. Blanda ner skivade champinjoner och lägg på kycklingen. Toppa med päronklyftor och ost. Strö över baconstrimlor. Häll över Caesar dressing strax innan servering. Servera med ett gott bröd till.
2
3
Smaklig måltid!