Fräsch sallad med Caesardressing

Du behöver 3-4 st Kronfågel Kycklingfiléer Salt och peppar 1 pkt (140 g) bacon 1,5 liter blandad sallad, t ex isberg-, rosé-, maché- och romansallad...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 3-4 st Kronfågel Kycklingfiléer
  • Salt och peppar
  • 1 pkt (140 g) bacon
  • 1,5 liter blandad sallad, t ex isberg-, rosé-, maché- och romansallad
  • 2 avocado (ev citronsaft)
  • 150 g campinjoner
  • 2 urkärnade och tunt klyftade päron
  • 150-200 g tärnad smakrik ost
  • Felix Caesar dressing
  • Garnering: ev några klyftade rädisor

Gör så här

1
Krydda kycklingfiléerna väl runt om med salt och peppar. Bryn dem runt om i stekpanna. Lägg in dem i ugnen, 200°C och låt eftersteka i ca 20 min. Kolla att filéerna är färdiga med en sticka. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Skiva kycklingfiléerna då de svalnat något. Strimla och knaperstek baconen och låt rinna av på papper. Riv salladen i lite större bitar och lägg upp på ett serveringsfat. Dela avokadon, ta bort kärnan och skeda avokadon eventuellt med lite citronsaft över. Blanda ner skivade champinjoner och lägg på kycklingen. Toppa med päronklyftor och ost. Strö över baconstrimlor. Häll över Caesar dressing strax innan servering. Servera med ett gott bröd till.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top