Fyllda kycklinglårfiléer med ljummen potatissallad

Du behöver 500 g Kronfågel kycklinglårfiléer (8 st) 8 mjuka aprikoser (torkade) 1 knippe timjan eller valfri krydda Smör till stekning Salt och peppar 8...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 500 g Kronfågel kycklinglårfiléer (8 st)
  • 8 mjuka aprikoser (torkade)
  • 1 knippe timjan eller valfri krydda
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 8 skivor kallrökt/lufttorkad skinka
  • Ljummen potatissallad:
  • 1 kg mindre delikatesspotatis
  • Olja
  • Flingsalt och peppar
  • 100 g tärnad ädelost
  • 2 avokado
  • Ev citronsaft till pensling

Gör så här

1
Putsa och fläk ut kycklinglårfiléerna med insidan uppåt. Salta och peppra på båda sidor. Fördela en aprikos och timjan i varje filé och rulla ihop. Vira en skinkskiva om varje kycklinglårfilé. Skrubba potatisen och lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja. Blanda så att potatisen blir täckta av olja. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Sätt in i ugn 225°C i ca 30 min eller tills de är klara och har fått färg. Blanda den ljumma potatisen med ost och urkärnad avokado (pensla med citronsaft och de håller färgen längre). Bryn under tiden filéerna runt om och lägg i en ugnssäker form. Sätt in formen i 225°C i ca 20 minuter eller sätt grillpinnar (blötlagda) och grilla dem i ca 15 minuter eller tills de är färdiga.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top