Du behöver
- 500 g Kronfågel kycklinglårfiléer (8 st)
- 8 mjuka aprikoser (torkade)
- 1 knippe timjan eller valfri krydda
- Smör till stekning
- Salt och peppar
- 8 skivor kallrökt/lufttorkad skinka
- Ljummen potatissallad:
- 1 kg mindre delikatesspotatis
- Olja
- Flingsalt och peppar
- 100 g tärnad ädelost
- 2 avokado
- Ev citronsaft till pensling
Gör så här
1
Putsa och fläk ut kycklinglårfiléerna med insidan uppåt. Salta och peppra på båda sidor. Fördela en aprikos och timjan i varje filé och rulla ihop. Vira en skinkskiva om varje kycklinglårfilé. Skrubba potatisen och lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja. Blanda så att potatisen blir täckta av olja. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Sätt in i ugn 225°C i ca 30 min eller tills de är klara och har fått färg. Blanda den ljumma potatisen med ost och urkärnad avokado (pensla med citronsaft och de håller färgen längre). Bryn under tiden filéerna runt om och lägg i en ugnssäker form. Sätt in formen i 225°C i ca 20 minuter eller sätt grillpinnar (blötlagda) och grilla dem i ca 15 minuter eller tills de är färdiga.
2
3
Smaklig måltid!