Läsar-recept

Glasspaj med frukt och bär

Du behöver 3 ägg, delade i gulor och vitor 2 dl strösocker 1 citron, det rivna skalet och saften 2 tsk vaniljsocker 2 dl creme...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, det rivna skalet och saften
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde, vispad lagom hårt
  • 3–4 digestivekex, smulade
  • Tillbehör
  • valfria frukter och bär

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt skal och saft från citronen, vaniljsocker, creme fraiche och grädde. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner dem i smeten.

2
Fördela kexsmulorna i en form (22 centimeter i diameter) med löstagbar kant. Häll glassmeten ovanpå och ställ i frysen. Dekorera med allsköns frukt och bär när det är dags för servering.

3
Tips! Gör gärna tre satser och fördela i två formar så blir pajen extra hög och fin.


Kommentar:
Lägg till tid i frysen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top