Du behöver
- 3 ägg, delade i gulor och vitor
- 2 dl strösocker
- 1 citron, det rivna skalet och saften
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl vispgrädde, vispad lagom hårt
- 3–4 digestivekex, smulade
- Tillbehör
- valfria frukter och bär
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt skal och saft från citronen, vaniljsocker, creme fraiche och grädde. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner dem i smeten.
2
Fördela kexsmulorna i en form (22 centimeter i diameter) med löstagbar kant. Häll glassmeten ovanpå och ställ i frysen. Dekorera med allsköns frukt och bär när det är dags för servering.
3
Tips! Gör gärna tre satser och fördela i två formar så blir pajen extra hög och fin.
Lägg till tid i frysen.