Grillad chililårfilé med basilikapasta

Du behöver 900 g Kronfågel Kycklinglårfilé 2-3 dl sweetchilisås Salt och peppar Pastasås: 1 finhackad gul lök 2 klyftor vitkök, pressade 2-3 msk koncentrerad kalv-...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 g Kronfågel Kycklinglårfilé
  • 2-3 dl sweetchilisås
  • Salt och peppar
  • Pastasås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitkök, pressade
  • 2-3 msk koncentrerad kalv- eller kycklingfond
  • 3 dl grädde
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 port tagliatelle

Gör så här

1
Blanda kycklinglårfiléerna med sweet chilisås, krydda med salt och peppar. Låt vila en stund. Bryn löken i lite smör. Tillsätt kalvfond, grädde och vitlök. Låt puttra ett par minuter. Hacka basilikan grovt och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Grilla kycklinglårfiléerna ca 5 minuter på var sida. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Innan servering kör med stavmixer i såsen så den blir fluffig och häll den över pastan. Servera nygrillad kycklinglårfiléer med basilikapasta.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top