Grillad halloumi på tortellonisallad

Du behöver 2 paket à 200 g halloumi 1 squash 1 msk matolja 1 paket (250 g) tortelloni 3–4 grillade paprikafiléer (ur burk) rucolablad färsk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 paket à 200 g halloumi
  • 1 squash
  • 1 msk matolja
  • 1 paket (250 g) tortelloni
  • 3–4 grillade paprikafiléer (ur burk)
  • rucolablad
  • färsk rosmarin

Gör så här

1
Skär halloumibitarna i så stora skivor som möjligt. Lägg ut dem på en skärbräda. Det sipprar ur lite saltlake under tiden de väntar på att grillas, torka av med kökspapper.

2
Skär squashen i skivor på längden, grilla dem knappt mjuka i grillpanna som penslats med olja.

3
Koka tortellonin enligt anvisning på förpackningen. Sila av, men spara lite av kokvattnet.

4
Skär paprikafiléerna i grova bitar, blanda med tortellonin och squashen som skurits i bitar. Droppa lite av pastavattnet över, strö på salt om så behövs (observera att halloumin brukar vara rätt salt) och vänd in rucola samt aningen färsk rosmarin. Täck så att salladen håller sig så varm som möjligt.

5
Grilla slutligen halloumiskivorna i oljad grillpanna (eller stek i het stekpanna) och lägg skivorna ovanpå tortellonisalladen. Servera omedelbart.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top