Du behöver
- Ca 1000 g Kronfågel kycklingben
- Valfri grillkrydda
- Potatissallad
- 3 dl tjock turkisk yoghurt
- 1 riven grön gurka
- 1/2 tsk salt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 800 g kokt kall nypotatis
- 5-10 klyftade rädisor
- 1/2 dl hackad dill
- Peppar
Gör så här
1
Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt, blanda och låt rinna av i ca 30 minuter. Krama ur gurkrivet och blanda med yoghurt, vitlök, potatis i mindre bitar, rädisor och dill. Smaksätt med ev. salt och peppar. Låt gärna stå ett par timmar och mogna. Krydda kycklingbenen runt om och grilla i ca 15 minuter. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera kycklingbenen med potatissalladen och en sallad.
2
3
Smaklig måltid!