Grillade ben med potatistsatsikisallad

Du behöver Ca 1000 g Kronfågel kycklingben Valfri grillkrydda Potatissallad 3 dl tjock turkisk yoghurt 1 riven grön gurka 1/2 tsk salt 2 pressade vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • Ca 1000 g Kronfågel kycklingben
  • Valfri grillkrydda
  • Potatissallad
  • 3 dl tjock turkisk yoghurt
  • 1 riven grön gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 800 g kokt kall nypotatis
  • 5-10 klyftade rädisor
  • 1/2 dl hackad dill
  • Peppar

Gör så här

1
Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över salt, blanda och låt rinna av i ca 30 minuter. Krama ur gurkrivet och blanda med yoghurt, vitlök, potatis i mindre bitar, rädisor och dill. Smaksätt med ev. salt och peppar. Låt gärna stå ett par timmar och mogna. Krydda kycklingbenen runt om och grilla i ca 15 minuter. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera kycklingbenen med potatissalladen och en sallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top