Du behöver
- 900 g Kronfågel kycklingben
- Valfri grillkrydda eller marinad
- 800 g potatis
- Olja
- 1 kruka basilika
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Rivet skal från 1 citron samt saft av en halv
- 1 dl creme fraiche
- 1 tunt klyftad rödlök
Gör så här
1
Lägg den skrubbade potatisen i jämna bitar på en bakpappersklädd plåt i ugnen. Ringla över olja och vänd om så att oljan täcker potatisen runt om. Krydda med salt och peppar, stek potatisen i 225° C tills de mjuknat och fått fin färg. Mixa snabbt samman basilika, vitlök och creme fraiche. Blanda röran med rödlök och citronskal. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Häll över potatisen medan den ännu är ljummen och rör om. Stek de kryddade kycklingbenen i ca 225° C i ca 25 minuter (eller grilla) tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad dvs utan rosa inslag.
2
3
Smaklig måltid!