Du behöver
- 4 st kycklingklubbor Kronfågel
- salt och peppar
- grillkrydda
- smör till stekning
- 4 st paprikor röda jämnstora
- 1.5 dl ris långkornigt
- 2 tsk curry
- 75 g champinjoner klyftade
- 0.5 st purjolök strimlad
- 140 g bacontärningar knaperstekta
- persilja till garnering
Gör så här
1
Fräs riset med smör och curry. Tillsätt vatten, salt och låt koka enligt anvisning. Fräs champinjoner och purjolök, krydda. Stek baconet knaprigt. Blanda riset med svamp, purjolök och bacon. Krydda kycklingklubborna väl med salt, peppar och grillkrydda. Stek dem i 225°C, i ca 15 min. Skär av lock och holka ur paprikorna. Skär till paprikorna i botten så att de står stadigt. Fyll dem med curryriset och lägg locket på. Ta ut klubborna och pensla med sweet chilisauce och ställ paprikorna bredvid. Stek ytterligare i ca 20 min eller tills klubborna är färdiga.
2
3
Obs! Kolla så att kycklingen är färdig med en sticka. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Servera med en sallad.
4
5
Smaklig måltid!