Du behöver
- ca 500 g Kronfågel kyckling innerfilé
- 3 dl hel bulgur
- 6 dl grönsaksbuljong
- 2 paprikor i olika färger
- 150 g sugersnap ärter el sockerärter
- 2 msk olja
- 2-3 msk hackad timjan
- Salt och peppar
- Marinad:
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk Ketjap manis
- 1 msk socker
- 2 msk olja
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk vatten
- Grillspett
Gör så här
1
Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar (ätstorlek). Fräs dem lätt tillsammans med delade sockerärter och timjan. Krydda med salt och peppar. Koka bulgur med buljong enligt anvisning på förpackningen.Blanda samman marinaden och lägg i kycklingbitarna marinera, ca 30 min. Trä köttet på grillspett (som fått dra i vatten ca 30 min). Stek eller grilla dem i 3-5 minuter på varje sida. Blanda samman bulgur och grönsakerna och krydda extra med nymald svartpeppar och ev lite salt. Lägg bulgursalladen på ett fat och lägg på grillspett.
2
3
Tips! Servera med smaksatt creme fraiche till.
4
5
Smaklig måltid!