Grönsaksbulgur med kycklingspett

Du behöver ca 500 g Kronfågel kyckling innerfilé 3 dl hel bulgur 6 dl grönsaksbuljong 2 paprikor i olika färger 150 g sugersnap ärter el...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • ca 500 g Kronfågel kyckling innerfilé
  • 3 dl hel bulgur
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 paprikor i olika färger
  • 150 g sugersnap ärter el sockerärter
  • 2 msk olja
  • 2-3 msk hackad timjan
  • Salt och peppar
  • Marinad:
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk Ketjap manis
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten
  • Grillspett

Gör så här

1
Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar (ätstorlek). Fräs dem lätt tillsammans med delade sockerärter och timjan. Krydda med salt och peppar. Koka bulgur med buljong enligt anvisning på förpackningen.Blanda samman marinaden och lägg i kycklingbitarna marinera, ca 30 min. Trä köttet på grillspett (som fått dra i vatten ca 30 min). Stek eller grilla dem i 3-5 minuter på varje sida. Blanda samman bulgur och grönsakerna och krydda extra med nymald svartpeppar och ev lite salt. Lägg bulgursalladen på ett fat och lägg på grillspett.

2

3
Tips! Servera med smaksatt creme fraiche till.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top