Grönsallad med limegrädde

Du behöver 1 grönsalladshuvud 2 nävar rucolablad 2 krukor röd basilika 2 dl alfalfagroddar zestat skal och saft av 1 limefrukt 1 1/2 dl matlagningsgrädde...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 grönsalladshuvud
  • 2 nävar rucolablad
  • 2 krukor röd basilika
  • 2 dl alfalfagroddar
  • zestat skal och saft av 1 limefrukt
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Skölj alla sallads- och örtblad, rulla in dem i ren handduk. Förvara i kyl eller sval över natten. Skölj igenom groddarna i kallvatten, låt rinna av.

2
2. Serveringsdagen Blanda blad och groddar i vid skål. Raspa limeskal med zestjärn, blanda i grädden i en serveringsskål. Droppa limejuice över salladen, salta, peppra och vänd om.


Kommentar:
Tid 10 + 5 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top