Hel majskyckling med paprikasås

Du behöver Till kycklingen 1 st majskyckling 10 st basilikablad 3 st kvistar persilja bredbladig 3 st vitlöksklyftor skivade 0.5 st citron salt, svartpeppar sås...

Tillagningstid: 100 minuter
4 portioner

Du behöver

Till kycklingen

1 st majskyckling
10 st basilikablad
3 st kvistar persilja bredbladig
3 st vitlöksklyftor skivade
0.5 st citron
salt, svartpeppar
sås
1 st röd paprika rensad och i bitar
0.5 st gul lök
2 msk olivolja
5 st tomater i bitar
1 dl vitt vin torrt
2 dl grönsaksbuljong vatten + 1/2 tärning
1 dl steksky från kycklingen
0.5 tsk strösocker
400 g tagliatelle
2 dl gröna oliver gärna citronfyllda
12 st salladslökar lättkokta

Gör så här

1
Kyckling

2
Värm ugnen till 175 grader. Snitta tre centimeter långa hål

3
i skinnet på kycklingen vid låren och brösten. Peta in blad av basilika och persilja samt skivad vitlök under skinnet. Stoppa in citronhalvan

4
i magen och knyt ihop låren med snöre. Salta och peppra. Lägg på ett fat och stek i ugnen i 80–90 minuter. Stick vid låret, när det kommer klar vätska är kycklingen klar.

5

6
Sås

7
Fräs paprika och lök i ett par minuter i olivolja. Tillsätt tomater, vin och buljong. Koka ihop under 10 minuter. Mixa med en stavmixer och passera såsen genom en trådsil. Tillsätt steksky och smaka av med socker, salt och svartpeppar.

8
Skär upp kycklingen, och servera med nykokt tagliatelle, såsen,

9
oliver och lättkokta salladslökar.

10

11
Tips! Doppa salladslökarna en halv minut i det kokande pastavattnet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top