Helgkyckling

Du behöver 1 stor färsk Kronfågel kyckling (1200-1500 g) Kryddolja 1/2 tsk paprikapulver 2 msk pressad citronsaft 2 msk flytande honung (el värm vanlig) 1-2...

Tillagningstid: 90 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 stor färsk Kronfågel kyckling (1200-1500 g)
  • Kryddolja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung (el värm vanlig)
  • 1-2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning:
  • Katrinplommon
  • Äpple

Gör så här

1
Blanda samman kryddoljan. Salta och peppra kycklingen inuti. Fyll kycklingen med äppelklyftor och katrinplommon. Pensla kycklingen med kryddoljan och stek den i 200°C i nedre delen av ugnen i 1-1 1/2 timme beroende på storlek. Pensla ytterligare en gång efter halva tillagningstiden. Kontrollera med att sticka en provnål i benen, om det kommer klar vätska är den genomstekt. Servera med kokt potatis, grönsaker och valfri sås till.

2

3
Tillbehör:

4
Kokt potatis lätt förvällda grönsaker valfri sås, t ex kall smaksatt creme fraiche alt. varm citron- eller gräddsås.

5

6
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top