Du behöver
- 300 g kycklingfilé
- 2 msk (solros)olja
- salt, svartpeppar
- 3 morötter
- 1 palsternacka,
- 150 g rotselleri
- 1/2 purjolök, gröna biten
- 3 tärningar hönsbuljong
- 4 msk (röd)vinbärsgelé
- 3 msk kinesisk soja
- 1 tsk malen ingefära
- 1 dutt kajenn
- 3 msk (mörk) majsenaredning
- 4 portioner äggnudlar
- 2 dl tinade broccolibuketter
Gör så här
1
Strimla kycklingen, fräs bitarna i varm stekpanna i lite olja, salta och peppra. Ta upp.
2
Skala rotsakerna, dela i 5-centimetersbitar, skiva tunt och strimla skivorna. Bita och strimla purjon, skölj noga och skaka av. Fräs rotsaker och purjo i omgångar i olja. Håll allt varmt i pannan.
3
Koka upp 1 1/2 liter vatten med buljongtärningar. Ta av 4 deciliter i separat kastrull. Tillsätt gelé, soja, ingefära och kajenn. Rör i redning och sjud
4
1 minut. Blanda ner i kycklingfräset.
5
Koka nudlar och broccoli i resten av buljongen 4–5 minuter, låt rinna av. Servera med kyckling, äggnudlar, övriga grönsaker och sås.