Ingefärskyckling med nudlar

Du behöver 300 g kycklingfilé 2 msk (solros)olja salt, svartpeppar 3 morötter 1 palsternacka, 150 g rotselleri 1/2 purjolök, gröna biten 3 tärningar hönsbuljong 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 2 msk (solros)olja
  • salt, svartpeppar
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka,
  • 150 g rotselleri
  • 1/2 purjolök, gröna biten
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 4 msk (röd)vinbärsgelé
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dutt kajenn
  • 3 msk (mörk) majsenaredning
  • 4 portioner äggnudlar
  • 2 dl tinade broccolibuketter

Gör så här

1
Strimla kycklingen, fräs bitarna i varm stekpanna i lite olja, salta och peppra. Ta upp.

2
Skala rotsakerna, dela i 5-centimetersbitar, skiva tunt och strimla skivorna. Bita och strimla purjon, skölj noga och skaka av. Fräs rotsaker och purjo i omgångar i olja. Håll allt varmt i pannan.

3
Koka upp 1 1/2 liter vatten med buljongtärningar. Ta av 4 deciliter i separat kastrull. Tillsätt gelé, soja, ingefära och kajenn. Rör i redning och sjud

4
1 minut. Blanda ner i kycklingfräset.

5
Koka nudlar och broccoli i resten av buljongen 4–5 minuter, låt rinna av. Servera med kyckling, äggnudlar, övriga grönsaker och sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top