Jordgubbssallad med sparris

Du behöver 600 g grön sparris (ca 2 buntar) 1 1/2 liter jordgubbar 1 gurka 4 avokador 3 paprikor i olika färger 1 lime 1...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 600 g grön sparris (ca 2 buntar)
  • 1 1/2 liter jordgubbar
  • 1 gurka
  • 4 avokador
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 lime
  • 1 stor romansallad
  • 1 kruka basilika
  • Tillbehör
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten al dente. Skär jordgubbarna på längden i fyra delar/klyftor eller låt dem vara som de är. Skär gurka, avokado och paprika i någorlunda stora bitar. Skär limefrukten i tunna skivor eller klyftor.

2
Ta fram ett stort och vackert fat. Lägg salladsbladen i botten och runt omkring och arrangera de skurna grönsakerna. Strö basilikablad över. Servera olivolja, balsamvinäger, salt och peppar vid sidan om, eller droppa över salladen före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top