Jordgubbssalsa med honung

Du behöver 10 jordgubbar 1 stort saftigt päron saften av 1/2 citron 1 kruka basilika 1/2–1 dl honung Gör så här 1 Skölj och skär...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 10 jordgubbar
  • 1 stort saftigt päron
  • saften av 1/2 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1/2–1 dl honung

Gör så här

1
Skölj och skär jordgubbarna först i skivor och sedan på mitten, lägg i en skål. Skala och tärna päronet, lägg i skålen, pressa över citronsaft och blanda. Strimla några basilika­blad och vänd runt i frukten.

2
Portionera frukten i kopparna, gärna med råge. Om honungen inte är rinnande, ställ ett decilitermått på en platta och smält den långsamt. Ringla honungen över salsan. Dekorera med toppskott av basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top