Läsar-recept

Kokt kall makrill med gott garnityr

Du behöver 1 st lök klyfta gul 1.5 st lagerblad 5.5 st vitpepparkorn 5.5 st kryddpepparkorn 1 st citron klyfta 1 st fiskbuljongtärning salt 550...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök klyfta gul
  • 1.5 st lagerblad
  • 5.5 st vitpepparkorn
  • 5.5 st kryddpepparkorn
  • 1 st citron klyfta
  • 1 st fiskbuljongtärning salt
  • 550 g makrillfilé

Tillbehör:

3 dl gräddfil
kryddgrönt (dill, persilja, gräslök)
2 st ägg hårdkokta, klyftade
2.5 st tomater i klyftor

Gör så här

1
Koka upp 2–3 deciliter vatten med lök, lagerblad, pepparkorn, citron och buljongtärning i en låg, vid gryta. Smaka av med salt.

2
Lägg i filéerna och låt dem sjuda 5–10 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ta upp och låt dem kallna.

3
Lägg upp på fat och dekorera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top