Du behöver
- 6-8 Kronfågel Kycklingben
- Grillkrydda
- 6 skrubbade potatisar
- 1 squash skuren på längden
- 2 skalade morötter
- 1 rödlök salt (gärna fling) och peppar
- Olja Färsk
- Rosmarin eller timjan
- Svarta oliver.
Gör så här
1
Krydda kycklingbenen väl. Skär potatis och lök i klyftor, grönsakerna i mindre bitar. Lägg potatis, grönsaker i en stor form eller långpanna. Ringla över olja och blanda runt så att alla ytor täcks med olja. Krydda med salt och peppar. Strö över hackad timjan eller rosmarin. Lägg kycklingbenen jämnt fördelat mellan potatis och grönsaker. Stek i 200-225°C i 35-40 minuter, ta ut formen och strö över oliver. Sätt in i ugnen i ytterligare i ett par minuter tills allt är klart. Obs! Kolla så att kycklingen är färdig med en sticka. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Servera gärna en kall creme fraiche sås till.
2
3
Tips: Tag en större kraftig plastpåse och lägg i kycklinglår och kryddor. Håll ihop påsen med luft i och skaka runt så fördelas kryddorna snabbt runt benen.
4
5
Smaklig måltid!