Du behöver
- 4 kycklingfiléer à 160 g
- 80–100 g mozzarellaost
- 1 kruka basilika
- salt och svartpeppar
- 100 g tunna skivor panchetta (eller vanligt bacon)
- Sås:
- 2 msk finhackad schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 50 g soltorkade tomater, hackade
- 2 msk olivolja extra virgin
- 1/2 dl vitt vin
- 1 1/2 dl färdig tomatsås
- 1 msk smör
Gör så här
1
Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika.
2
Linda lövtunna skivor av panchetta runt filéerna. Stek i ugn på 175 grader i cirka 10 minuter, kycklingen bör vara minst 65 grader inuti.
3
4
Sås: Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja. Slå på vin och tomatsås, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör.
5
Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar pesto.