Kycklingfilé Caprese med tagliatelle

Du behöver 4 kycklingfiléer à 160 g 80–100 g mozzarellaost 1 kruka basilika salt och svartpeppar 100 g tunna skivor panchetta (eller vanligt bacon) Sås:...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer à 160 g
  • 80–100 g mozzarellaost
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
  • 100 g tunna skivor panchetta (eller vanligt bacon)
  • Sås:
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g soltorkade tomater, hackade
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl färdig tomatsås
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarella­ost och basilika.

2
Linda lövtunna skivor av panchetta runt filéerna. Stek i ugn på 175 grader i cirka 10 minuter, kycklingen bör vara minst 65 grader inuti.

3

4
Sås: Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja. Slå på vin och tomatsås, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör.

5
Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar pesto.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top