Kycklingfilé med knaprigt bacon

Du behöver 900 gr kronfågel kycklingfiléer 1-2 paket bacon á 140 g Marinad: 4 msk olja 1 msk johnnys senap 1-1 1/2 msk vitvinsvinäger Garnering:...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 gr kronfågel kycklingfiléer
  • 1-2 paket bacon á 140 g
  • Marinad:
  • 4 msk olja
  • 1 msk johnnys senap
  • 1-1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • Garnering:
  • 1 stort knippe gräslök

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna runt om och krydda väl med salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och efterstek ca 20 min i ugn. Kolla gärna med termometer (innertemp, ca 70 grader C). Låt filéerna vila en stund, skiva dem och lägg upp på fat. Knaperstek baconet och bryt ner till mindre bitar. Blanda samman marinaden och häll över den ännu lite ljumma filéerna. Vid servering strö över bacon och ev hackad lök.

2

3
Serveringstips:

4
Pastasallad med körsbärstomater, minimozarella, rödlök och basilika.

5

6
Smaklig måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top