Du behöver
- 900 gr kronfågel kycklingfiléer
- 1-2 paket bacon á 140 g
- Marinad:
- 4 msk olja
- 1 msk johnnys senap
- 1-1 1/2 msk vitvinsvinäger
- Garnering:
- 1 stort knippe gräslök
Gör så här
1
Bryn kycklingfiléerna runt om och krydda väl med salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och efterstek ca 20 min i ugn. Kolla gärna med termometer (innertemp, ca 70 grader C). Låt filéerna vila en stund, skiva dem och lägg upp på fat. Knaperstek baconet och bryt ner till mindre bitar. Blanda samman marinaden och häll över den ännu lite ljumma filéerna. Vid servering strö över bacon och ev hackad lök.
2
3
Serveringstips:
4
Pastasallad med körsbärstomater, minimozarella, rödlök och basilika.
5
6
Smaklig måltid !