Kycklingklubbor med Hot Salsa

Du behöver 4 st Kronfågel kycklingklubbor Salt och peppar 4 port. kokt ris Salsasås: 75 g röda pepparfrukter (inte de små, starkare piri-piri frukterna) 1...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st Kronfågel kycklingklubbor
  • Salt och peppar
  • 4 port. kokt ris
  • Salsasås:
  • 75 g röda pepparfrukter (inte de små, starkare piri-piri frukterna)
  • 1 stor, hackad gul lök
  • 1 paket (250 g) fryst eller färsk mogen mango
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • Pressad citron eller lime
  • 1 nypa socker

Gör så här

1
Krydda väl och stek kycklingklubborna i 225°C, 30-35 min. Köttsaften ska vara klar och ofärgad.

2
Salsa: Kärna ur pepparfrukterna och skär bort vita cellväggar och hacka dem. Lägg pepparfrukter, mango (ev. tinad), salt och vitvinsvinäger i en mixer och mixa samman till en sås. Smaka av med pressad citrussaft och socker som rundar av såsens heta smak. Servera nystekt kyckling med ris, salsasås och en sallad.

3

4
Tips:

5
Tillsätt creme fraiche i såsen för mildare sås eller blanda riset med creme fraiche och salsa!

6

7
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top