Du behöver
- 400 g Kronfågel kycklingfärs
- Smör till stekning
- 1 chorizokorv eller liknande
- Salt och peppar
- 1-2 tsk indisk krydda ex tikka india spice
- 1 strimlad purjolök
- 2 paprikor i olika färger i mindre bitar
- 1 strimlad morot
- 3 dl buljong av tärning eller fond
- ½ -1 msk soja
- ½ dl tomatpuré
- Vitlökssås:
- 1 ½ dl gräddfil
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Tillbehör:
- Ris, pasta eller potatis
Gör så här
1
Bryn kycklingfärsen smulig, krydda och tillsätt skivad chorizo, stek i några minuter till, häll över i en gryta. Fräs resterande grönsaker och tillsätt. Häll i buljong, soja och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman ca 5 min. Smaka av med indisk krydda. Rör samman vitlökssåsen och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med vitlökssås och något av tillbehören.
2
3
Smaklig måltid!