Kycklingköttfärsgryta

Du behöver 400 g Kronfågel kycklingfärs Smör till stekning 1 chorizokorv eller liknande Salt och peppar 1-2 tsk indisk krydda ex tikka india spice 1...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklingfärs
  • Smör till stekning
  • 1 chorizokorv eller liknande
  • Salt och peppar
  • 1-2 tsk indisk krydda ex tikka india spice
  • 1 strimlad purjolök
  • 2 paprikor i olika färger i mindre bitar
  • 1 strimlad morot
  • 3 dl buljong av tärning eller fond
  • ½ -1 msk soja
  • ½ dl tomatpuré
  • Vitlökssås:
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Tillbehör:
  • Ris, pasta eller potatis

Gör så här

1
Bryn kycklingfärsen smulig, krydda och tillsätt skivad chorizo, stek i några minuter till, häll över i en gryta. Fräs resterande grönsaker och tillsätt. Häll i buljong, soja och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman ca 5 min. Smaka av med indisk krydda. Rör samman vitlökssåsen och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med vitlökssås och något av tillbehören.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top