Kycklingpaté

Du behöver 400 g kronfågel kycklingfärs 200 g kycklinglever Kronfågel 200 g kronfågel kycklingstrimlor 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor smör till stekning 2...

Tillagningstid: 75 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 400 g kronfågel kycklingfärs
  • 200 g kycklinglever Kronfågel
  • 200 g kronfågel kycklingstrimlor
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 dl färskhackade örtkryddor (timjan, oregano och lite rosmarin)
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skär kycklinglevern i småbitar. Bryn levern i stekpanna, krydda lätt med salt och peppar, ta upp den och fräs hackad lök, vitlök mjuk. Blanda kycklingfärsen med kryddor, mjöl och ägg. Rör i lever, kycklingstrimlor, lök, örtkryddor och grädde lite i taget. Gör ett smakprov genom att steka lite färs på järnet. Smaksätt ytterligare om det behövs. Häll smeten i en smord avlång form, täck formen med aluminiumfolie och grädda i 200 grader mitt i ugnen i vattenbad ca 1 timme, innertemperatur ca 72° C.

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top