Du behöver
- 400 g kronfågel kycklingfärs
- 200 g kycklinglever Kronfågel
- 200 g kronfågel kycklingstrimlor
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- smör till stekning
- 2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 0.5 dl färskhackade örtkryddor (timjan, oregano och lite rosmarin)
- 3 msk vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
1
Skär kycklinglevern i småbitar. Bryn levern i stekpanna, krydda lätt med salt och peppar, ta upp den och fräs hackad lök, vitlök mjuk. Blanda kycklingfärsen med kryddor, mjöl och ägg. Rör i lever, kycklingstrimlor, lök, örtkryddor och grädde lite i taget. Gör ett smakprov genom att steka lite färs på järnet. Smaksätt ytterligare om det behövs. Häll smeten i en smord avlång form, täck formen med aluminiumfolie och grädda i 200 grader mitt i ugnen i vattenbad ca 1 timme, innertemperatur ca 72° C.
2
Smaklig måltid!