Du behöver
- 1 Kronfågel grillad kyckling (urbenad och i mindre bitar) eller 4-6 Kronfågel grillade kycklingklubbor (urbenade och i mindre bitar)
- 3 bottnar polarkakor (full påse 525g, de ligger i halvor) Smörgåsfett
- Fyllning:
- 1-2 huvud krispsallad
- 2-3 dl ruccolasallad
- 4-6 dl creme fraiche gourmet, soltorkad tomat/fetaost el valfri smaksatt
- 1 kruka basilika
- 3-4 skivade salladslökar
- 1 stor röd paprika
- 3 sharonfrukter el. plommon i tunna klyftor
- 15 skivor parmaskinka
- 15 skivor salami
- 3-4 mogna tomater och några körsbärstomater
- Till garnering några physalis
Gör så här
1
Bena ur den grillade kycklingen eller kycklingdelarna så du får benfritt grillat kycklingkött. Smöra bröden lätt. Blanda creme fraiche med hackad basilika, spara några kvistar till garnering. Bred ut creme fraiche på bottnen och lägg över sallad (krispsalladen i lite större bitar för att behålla frasigheten). Fördela grönsaker, frukt, mindre bitar benfri kyckling och rullade skink/salamiskivor över. Ringla över creme fraiche. Lägg på nästa botten och upprepa. Spara ingredienser till garnering. Täck med den sista bottnen. Bred på creme fraiche, lägg på sallad och garnera enligt bild eller efter egen fantasi.
2
3
Smaklig måltid!