Lammfilé på spett med rotpytt

Du behöver ca 600–800 g lammfilé bambupinnar (knipsa av pinnarna med en sekatör för att de ska passa bättre i grillpannan) Rotpytt 200 g jordärtskockor...

Tillagningstid: 55 minuter
10 portioner

Du behöver

  • ca 600–800 g lammfilé
  • bambupinnar (knipsa av pinnarna med en sekatör för att de ska passa bättre i grillpannan)
  • Rotpytt
  • 200 g jordärtskockor
  • 200 g svartrötter
  • 1 liten kålrot
  • 2 morötter
  • 500 g sparrispotatis
  • 4 rödlökar
  • ev ett knippe salladslökar
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär filéerna i cirka 5 centimeter långa bitar och trä upp två bitar på varje spett. Salta och peppra. Grilla på ganska hög värme 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten.

2

3
Rotpytt: Skala och skär alla rotfrukter i tärningar. Skär rödlöken i klyftor. Lägg först morötter och kålrötter i en form och ställ in i ugnen 10 minuter. Lägg i jordärtskockor, svartrot, rödlök, salladslök och potatis. Ringla över lite olja, salta och peppra. Fortsätt att baka rotfrukterna cirka 15 minuter. Testa en bit om de är lagom mjuka. Det får gärna vara lite tuggmotstånd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top