Du behöver
- ca 600–800 g lammfilé
- bambupinnar (knipsa av pinnarna med en sekatör för att de ska passa bättre i grillpannan)
- Rotpytt
- 200 g jordärtskockor
- 200 g svartrötter
- 1 liten kålrot
- 2 morötter
- 500 g sparrispotatis
- 4 rödlökar
- ev ett knippe salladslökar
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär filéerna i cirka 5 centimeter långa bitar och trä upp två bitar på varje spett. Salta och peppra. Grilla på ganska hög värme 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten.
2
3
Rotpytt: Skala och skär alla rotfrukter i tärningar. Skär rödlöken i klyftor. Lägg först morötter och kålrötter i en form och ställ in i ugnen 10 minuter. Lägg i jordärtskockor, svartrot, rödlök, salladslök och potatis. Ringla över lite olja, salta och peppra. Fortsätt att baka rotfrukterna cirka 15 minuter. Testa en bit om de är lagom mjuka. Det får gärna vara lite tuggmotstånd.