Du behöver

  • 8 st schalottenlökar små
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1.5 l vatten
  • 3 tärning hönsbuljong
  • 3.5 st morötter
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st limefrukt saften av
  • kajennpeppar en dutt
  • salt
  • 20 st sugar snaps

Gör så här

1
Lägg schalottenlöken i en bunke med hett kranvatten.

2
Ansa filéerna och dela dem i bitar. Koka upp vatten och buljong.

3
Skala morötterna, skär dem i sneda grova skivor. Snitta de nu sega lökskalen och dra av dem, halvera större lökar. Lägg kött, rötter och lök i buljongen och sjud

4
12 minuter. Sila över spadet i måttkanna.

5
Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och späd med en dryg liter buljong. Koka upp på hög värme under omrörning, sänk till svag värme och låt puttra 3 minuter under lock.

6
Knåda limefrukterna lite, och pressa sedan saften ur dem. Smaksätt såsen med saften, kajennpeppar och eventuellt lite salt, om du tycker det behövs. Häll såsen över kyckling, rotskivor och lök.

7
Servera med lättkokta sugar snaps och kokt mjölig skalad potatis som pressas och blandas med hackad persilja i sista stund.