Du behöver
- 8 st schalottenlökar små
- 500 g kycklinglårfilé
- 1.5 l vatten
- 3 tärning hönsbuljong
- 3.5 st morötter
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 st limefrukt saften av
- kajennpeppar en dutt
- salt
- 20 st sugar snaps
Gör så här
1
Lägg schalottenlöken i en bunke med hett kranvatten.
2
Ansa filéerna och dela dem i bitar. Koka upp vatten och buljong.
3
Skala morötterna, skär dem i sneda grova skivor. Snitta de nu sega lökskalen och dra av dem, halvera större lökar. Lägg kött, rötter och lök i buljongen och sjud
4
12 minuter. Sila över spadet i måttkanna.
5
Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och späd med en dryg liter buljong. Koka upp på hög värme under omrörning, sänk till svag värme och låt puttra 3 minuter under lock.
6
Knåda limefrukterna lite, och pressa sedan saften ur dem. Smaksätt såsen med saften, kajennpeppar och eventuellt lite salt, om du tycker det behövs. Häll såsen över kyckling, rotskivor och lök.
7
Servera med lättkokta sugar snaps och kokt mjölig skalad potatis som pressas och blandas med hackad persilja i sista stund.