Du behöver
- 400 g blomkålsbuketter
- 2 rödlökar
- smör till stekning
- 4 fläskkotletter
- salt, svartpeppar, kinesisk soja
- 1 kvistar rosmarin
- ca 1 dl rödvin eller spädd svartvinbärssaft
- 1/2–1 msk majsenaredning
- 2 burkar (à 190 g) röda bönor
Gör så här
1
1 Koka blomkålen mjuk i saltat vatten.
2
2 Skiva löken. Stek på medelvärme
3
i smör cirka 5 minuter. Ta upp, höj värmen, tillsätt mera smör. Torka av kotletterna, salta och peppra dem och bryn dem. Tillsätt lök och rosmarin, slå på vin eller saft, sänk till svag värme och lägg på lock. Låt bräsera i 10 minuter.
4
3 Ta upp kotletterna och smaka av skyn med soja, salt och peppar. Red av dem med majsenaredning om du vill ha skyn simmigare.
5
4 Spola av bönorna med kallt vatten i sil, låt rinna av. Blanda med blomkålen, strö på (fling)salt och vrid över lite svartpeppar.
Näringsvärde
Kcal 511
Fett 25 g
Kolhydrater 20 g
Fibrer 8 g