Matjessill med örter

Du behöver 4 st burkar matjessill 2 dl majonnäs 4 dl lätt crème fraiche 1 st knippe dill 1 st knippe persilja 1 st knippe...

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 4 st burkar matjessill
  • 2 dl majonnäs
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 st knippe dill
  • 1 st knippe persilja
  • 1 st knippe gräslök
  • 2 tsk dragon torkad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • svartpeppar

Gör så här

1
Sila av spadet från sillen. Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål. Finhacka örterna, blanda ner i såsen, pressa i vitlöken och sist peppar.

2
Varva sill och sås i en kruka eller skål. Sillen är färdig att servera genast men blir godare om den får stå ett tag.

3
Serveringsförslag Lägg gärna upp sillen i portionsglas. Vi har använt gamla geléformar i pressglas. Ser trevligt ut på tallriken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top